Home Health Tips Fix Your Carb Intake with These 10 Vegetables

Fix Your Carb Intake with These 10 Vegetables

0
Fix Your Carb Intake with These 10 Vegetables

Het is geen geheim dat groenten de basis leggen voor een gezond voedingspatroon. Hoe beter onze voeding, hoe gezonder we kunnen zijn. Groenten bieden veel voedingsstoffen die het risico op chronische ziekten helpen verminderen en u helpen een goede gezondheid te behouden. Bovendien hebben onderzoeken aangetoond dat ze ook belangrijke bronnen zijn van voedingsstoffen – kalium en vezels, die helpen bij het reguleren van de bloeddruk en het bevorderen van een gezonde spijsvertering. Probeer je groenten rauw te eten of licht te koken om er het meeste uit te halen. Licht koken kan helpen de voedingsstoffen in voedsel te behouden en het tot de gewenste consistentie te koken om ervan te genieten als een gezond tussendoortje. Als u diabetes heeft, is het belangrijk om uw koolhydraten uit voedsel of supplementen bij te houden.

Hier zijn de tien groenten gerangschikt op inhoudskwaliteit. Deze grafiek kan u helpen bij het volhouden van uw bord met verse groenten.

Koolhydraatarme groenten om in uw dieet op te nemen

Verschillende hoeveelheden koolhydraten zijn aanwezig in de verschillende groenten, je moet begrijpen welke je moet kiezen volgens de koolhydratenbehoefte om deel uit te maken van routinematig voedsel. Koolhydraatarme groenten zijn een geweldige manier om uw inname van koolhydraten te verminderen. Ze kunnen u ook helpen bij het afvallen en uw gezondheid verbeteren. Sommige koolhydraatarme groenten zijn onder meer:

Rauwe spinazie – 3,8 g koolhydraten in 100 g

Spinazie is ongelooflijk voedzaam en bevat de hoogste hoeveelheid voedingsstoffen per calorie van alle groenten op deze lijst. Het is een superfood met minder calorieën en veel vitamines en mineralen zoals ijzer, vitamine C, vitamine A, foliumzuur enz.

Rauwe Knoflook – 33 g Koolhydraten in 100 g

Knoflook is een groentesoort die in de meeste huishoudens als specerij wordt gebruikt. Het heeft tal van gezondheidsvoordelen die geweldig kunnen zijn voor dagelijks gebruik. Bovendien hebben de gezonde eigenschappen te maken met de sterke geur en intense smaak. Knoflook verbetert de spijsvertering en het algemene functioneren van het lichaam. Het heeft een van de meest geneeskrachtige eigenschappen in uw keuken en kan kanker afweren, infecties bestrijden en zelfs helpen bij artritis.

Rauwe boerenkool – 4,4 g koolhydraten in 100 g

Boerenkool is een zeer voedzame groente die je aan je dieet kunt toevoegen. Het heeft een hoge concentratie aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Bovendien correleert de groene bladgroente met een lager risico op kanker, hartaandoeningen en diabetes.

Rauwe Sla – 2,9 g Koolhydraten in 100 g

Romaine sla is een bekende groene sla die het hele jaar door verkrijgbaar is. Het bevat grote hoeveelheden vitamine A en K. Vitamine A is essentieel voor de gezondheid van uw ogen, huid, immuunsysteem en het behoud van gezonde botten. Vitamine K is nodig om bloedstolsels, botten en tanden te vormen. Een kopje romaine sla voedt je met een hele dag vitamine A & K, die essentieel zijn voor een gezonde huid, nagels en haar.

Sla is een voedingsrijke groente die helpt om een ​​goed zicht, doorbloeding en hydratatie te behouden.

Komkommer met schil – 2,1 g koolhydraten in 100 g

Komkommers zijn een van de vele voedingsmiddelen die er geweldig uitzien en geweldig smaken. Als gevolg hiervan zijn ze een populaire keuze voor gezonde snacks. Dit komt omdat ze niet alleen rijk zijn aan vitamine C en A, ze bevatten ook tonnen water en bevatten weinig calorieën. Er zijn veel manieren om komkommers in je dieet op te nemen, van rauw als verfrissende salade tot gepekeld in een saladedressing of sandwiches.

Komkommer is een uitstekende bron van voedingsstoffen, vooral voor mensen die geïnteresseerd zijn in gewichtsbeheersing en cardiovasculaire gezondheid. Bovendien helpen de antioxidanten en vezels beschermen tegen chronische ziekten zoals kanker.

Champignons – 3,3 g koolhydraten in 100 g

Champignons zijn een nietje in het vegetarische dieet. Deze groente is zeer voedzaam en biedt een breed scala aan gezondheidsvoordelen. Ze bevatten weinig calorieën en hebben een rijke vleessmaak en textuur, waardoor ze uniek zijn van alle andere groenten. Champignons zijn een voedzaam voedsel. Ze kunnen essentiële voedingsstoffen leveren die moeilijk te vinden zijn in de menselijke voeding, zoals vitamine D, selenium, kalium, magnesium en B-vitamines. De voordelen van paddenstoelen zijn onder meer gewichtsverlies, kankerpreventie, cardiovasculaire gezondheid, hersengezondheid en meer.

De voordelen van paddenstoelen zijn niet beperkt tot de voedingsstoffen die ze leveren. Naast deze voedingsstoffen hebben ze ook een lage glycemische index. Ze bevatten ook natuurlijke antioxidanten die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam.

Bloemkool – 5 g koolhydraten in 100 g

Bloemkool is een groente die in veel keukens niet meer voorkomt. Eeuwenlang is het gebruik ervan een gezondheidsvriendelijk voedsel geweest waarvan je kunt genieten zonder angst voor gewichtstoename of diabetes.

Overschakelen op bloemkool van brood of risotto’s op basis van rijst kan uw inname van koolhydraten gemakkelijk verminderen zonder in te boeten aan smaak. Dus of je nu aan het experimenteren bent met een nieuw recept voor bijgerechten of op zoek bent naar een gezond en lekker alternatief, het heeft veel mogelijkheden! Als bonus heeft een half kopje bloemkool 37% van je dagelijkse vitamine C-behoefte. Je kunt dit voedsel dus eten terwijl je je immuunsysteem een ​​boost geeft en calorieën vermindert.

Ui – 9 g koolhydraten in 100 g

Uien zijn een veelzijdig, budgetvriendelijk en smakelijk onderdeel van veel recepten voor thuis! Ze kunnen worden gebruikt als basis voor gerechten zoals soepen en roerbakken of in plakjes gesneden voor een heerlijk broodje.

Uien bevatten een verscheidenheid aan voedingsstoffen, zoals vitamine C en kalium. Ze hebben ook hoge antioxidanten die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen die kanker veroorzaken. Het kan de bloeddruk verlagen, cholesterol reguleren en ontstekingen verminderen.

Tomaat – 3,9 g koolhydraten in 100 g

Tomaten zijn een rijke bron van vitamines, mineralen en antioxidanten. Ze zijn ook een geweldige bron van voedingsvezels en kunnen het risico op hartaandoeningen helpen verlagen.

Tomaten hebben veel gezondheidsvoordelen; ze zijn een rijke bron van vitamine C, lycopeen en antioxidanten, die huidveroudering en kanker helpen bestrijden. Het is gemakkelijk om meer tomaten aan uw dieet toe te voegen als u profiteert van hun voedingswaarde. Bovendien hebben ze een lage glycemische index, waardoor ze een goede keuze zijn als je probeert af te vallen of diabetes hebt.

Broccoli – 7,2 g koolhydraten in 100 g

Broccoli is het perfecte voedsel om je cholesterolgehalte te verlagen en je lichaam gezond te houden. Het helpt ook bij gewichtsverlies en kankerpreventie. Bovendien is broccoli een goede bron van vitamine A, C en K, foliumzuur, calcium en ijzer. Het bevat ook antioxidanten die celbeschadiging door vrije radicalen helpen voorkomen.

In broccoli zitten vitamines opgeslagen die op een andere manier moeilijk te verkrijgen zijn. Daarom is het het beste om rauwe of licht gestoomde broccoli te consumeren in plaats van het te gaar te maken.

Welke koolhydraatrijke groenten moet je vermijden?

Er zijn bepaalde soorten groenten die relatief grotere hoeveelheden koolhydraten bevatten en overconsumptie van die bepaalde groenten kan onnodige gewichtstoename veroorzaken. Het is dus essentieel om de portiegrootte van elke groente die u consumeert te begrijpen om er het maximale uit te halen.

Over het algemeen moet je deze groenten vermijden bij een koolhydraatarm dieet, omdat ze meer verteerbare koolhydraten bevatten dan vezels. Ze zijn niet ideaal voor mensen die een koolhydraatarm dieet proberen te volgen. Bij een koolhydraatarm dieet is het essentieel om zetmeelrijke groenten te vermijden, waaronder het volgende:

Maïs: 100 g maïs bevat 19 gram koolhydraten. Aardappel: 100 g aardappel bevat 17 gram koolhydraten. Bieten: 100 g gekookte bieten hebben 9,6 gram koolhydraten. Zoete aardappel of yams: 100 g yam of zoete aardappel heeft ongeveer 20 gram van koolhydraten.

Hoeveel koolhydraten kan het lichaam in een uur verwerken?

Koolhydraten zijn de primaire energiebron van het lichaam. Daarnaast kan het lichaam zonder problemen koolhydraten in een uur verwerken en gebruiken. Het lichaam kan ongeveer 30-60 gram per uur verwerken. Er spelen veel factoren een rol bij de manier waarop het menselijk lichaam koolhydraten gebruikt. Sommigen van hen omvatten regelmatig gewicht, leeftijd en fysieke activiteit. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid koolhydraten te hebben om complicaties te voorkomen. Als u volledig minder koolhydraten gebruikt, kan uw lichaam ketose doormaken, wat een proces is waarbij vet wordt omgezet in energie.

Hoe beïnvloeden koolhydraten gewichtstoename of -verlies?

Koolhydraten voorzien het lichaam van brandstof en energie om goed te kunnen functioneren. Wanneer ze worden verteerd, worden ze afgebroken tot glucose, dat wordt omgezet in energie die het lichaam kan gebruiken. Koolhydraten zijn een macronutriënt die helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het insulinegehalte. Ze dragen ook bij aan de opslag van vet en het vrijkomen van energie.

Er zijn twee soorten koolhydraten die bekend staan ​​als eenvoudige en complexe. Eenvoudige koolhydraten verteren snel, terwijl complexe koolhydraten langer nodig hebben om te verteren. De glycemische index meet hoe snel of langzaam ze de bloedsuikerspiegel zullen verhogen, terwijl voedingsmiddelen met een lage glycemische index beter zijn voor gewichtsverlies.

Overzicht

U kunt genieten van de voeding van veel groenten op een koolhydraatarm dieet. Er zijn veel redenen waarom koolhydraatarme, caloriearme groenten goed voor je kunnen zijn. Ze kunnen uw gezondheidsrisico’s verminderen en uw algehele welzijn verbeteren. Aan de andere kant hebben koolhydraatrijke groenten zoals aardappelen, zoete aardappelen en witte rijst een hoge glycemische index, wat waarschijnlijk een piek in de bloedsuikerspiegel zal veroorzaken. Ze bevatten ook grote hoeveelheden niet verteerbaar zetmeel en andere koolhydraten.

Ketogene diëten zijn koolhydraatarme, vetrijke diëten die het lichaam dwingen ketonen te gebruiken voor energie. Als gevolg hiervan hebben mensen gewichtsverlies en een hoger energieniveau gemeld. Het betekent dat je elke dag heel weinig koolhydraten moet eten om je lichaam in een staat te brengen die bekend staat als ketose of kortweg “keto”. Sommige groenten bevatten mogelijk te veel koolhydraten voor een keto-dieet, dus controleer de voedingswaarde voordat u ze op uw bord legt. Het is van vitaal belang om koolhydraatrijke groenten met mate te eten. Om er zeker van te zijn dat u nog steeds een ketogeen dieet kunt volgen, moet u gezonde groenten combineren met ander voedsel voordat u uw limiet voor koolhydraten overschrijdt.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

V. Zijn plantaardige koolhydraten goed voor je?

A. Het opnemen van plantaardig voedsel in uw dieet heeft veel gezondheidsvoordelen. Ze zijn een vetarme, vezelrijke optie en helpen bij het verminderen van enkele van de risico’s die gepaard gaan met hartaandoeningen. Sommige groenten bevatten echter meer eenvoudige koolhydraten dan vezels en moeten worden beperkt tot een koolhydraatarm dieet, met name niet-zetmeelrijke groenten die worden gebruikt als eiwit- of plantaardige bronnen. Toch kunt u genieten van een verscheidenheid aan koolhydraatarme groenten zoals asperges en broccoli die goed in uw recepten passen.

V. Zitten plantaardige koolhydraten op keto?

A. Over het algemeen moeten volgers van het keto-dieet hun inname van koolhydraten beperken tot niet meer dan 50 g per dag. Sommige groenten zijn echter niet geweldig in een keto-dieet, omdat ze koolhydraten kunnen bevatten. Bij het volgen van een keto-dieet is het cruciaal om groenten met meer dan 5 g koolhydraten per 100 g te vermijden. Probeer suikermaïs, aardappelen, zoete aardappelen, bieten, pastinaken, erwten en yams te vermijden.

V. Welke groenten bevatten veel koolhydraten?

A. Maïs en wortelgroenten zoals aardappelen, bieten en yams bevatten veel zetmeel, waardoor het moeilijk is voor je lichaam om ze te verteren. Vasthouden aan ingrediënten met een lager zetmeelgehalte kan een enorm verschil maken in uw spijsvertering. Bovendien is het een gemakkelijke manier om ze te ruilen voor meer vezelrijke groenten om je voedingsstoffen binnen te krijgen zonder dat je kilo’s ophoopt.

V. Welke groenten bevatten weinig koolhydraten?

A. Koolhydraten zijn een bron van energie voor het lichaam, maar sommige groenten bevatten nul tot weinig koolhydraten. Groene en bladgroenten, zoals spinazie, boerenkool, asperges en boerenkool, bevatten bijvoorbeeld weinig koolhydraten. Andere groenten die weinig koolhydraten bevatten, zijn bloemkool, broccoli, komkommers, stengels bleekselderij en courgette.

V. Wat zijn de slechtste groenten voor koolhydraten?

A. De slechtste groenten bevatten veel koolhydraten. Deze omvatten aardappelen, bieten, suikermaïs, pompoen en erwten. Daarom is het essentieel om te weten welke groenten laag in koolhydraten en hoog in koolhydraten zijn.

V. Heeft avocado koolhydraten?

A. Ja, avocado’s bevatten weinig koolhydraten. Als gevolg hiervan zijn ze een geweldige bron van gezonde vetten. Ze zijn ook rijk aan kalium, vitamine B6 en vitamine C.

V. Welke koolhydraten moet ik vermijden om buikvet te verliezen?

A. Uw doel zou moeten zijn om de calorie-inname te verminderen om buikgewicht te verliezen. Het schrappen van geraffineerde koolhydraten zoals suiker, snoep, bagels, pizza, wafels en gebak is een uitstekende manier om dit te doen. Om buikvet te verliezen, moet je ook letten op je calorie-inname. Het helpt als u probeert minder calorieën te consumeren dan uw lichaam verbrandt en ervoor te zorgen dat u regelmatig beweegt.

Healthifyme-app downloaden

This post Fix Your Carb Intake with These 10 Vegetables was original published at “https://www.healthifyme.com/blog/carbs-in-vegetables/”